Naar de Kop

Bereikbaarheid en parkeren Kop van ’t Land
Sinds 2017 is er een verbod voor “wild” parkeren aan de Kop van ’t Land.

Voor korte bezoeken (ijsje kopen, hond uitlaten, wandeling, picknicken) kan geparkeerd worden op de vijf parkeerplekken langs de Zeedijk net voor de horeca (o.a. een invalideparkeerplaats). Uitsluitend voor horecagasten en alleen tijdens het horecabezoek kan geparkeerd worden op de parkeerplaats achter de horeca onderaan de dijk.
Ook in de berm langs de Provincialeweg en tussen de biggenruggen op de Zeedijk (inclusief de passeerplaats) is parkeren niet meer toegestaan omdat dit de doorgang ernstig belemmert.

Het parkeerverbod wordt regelmatig gecontroleerd.
Als je naar het Biesbosch Museum Eiland wilt, dan wel fietsen in de Noordwaard, neem dan de auto mee op de pont. Parkeren aan de Kop van ’t Land is geen optie. Kosten voor een auto op de pont met twee personen bedragen € 3,40. Een boete kost meer!

Kom met de fiets.
De Kop van ’t Land is bereikbaar via de Provincialeweg. Fietsers kunnen ook de Wantijdijk en daarna de Zeedijk volgen.

Aan de Provincialeweg bevinden zich op 350 en 750 meter afstand van de pont twee parkeerstroken die samen plaats bieden aan 7 à 10 auto’s. Een alternatief is de nieuwe parkeerplaats op de kruising Provincialeweg\Zuidendijk op 7 minuten fietsen naar de Kop. Lopend is dit 15-20 minuten. Een ander alternatief is de parkeerplaats bij de Oosthaven, die net zo ver is.

 

 

Reacties zijn gesloten.